2016 Santiago Felipe

L'Oréal stuurt transgender model de laan uit na racistische commentaren

L'Oréal heeft zijn eerste transgender model al na enkele dagen ontslagen. De vrouw had op Facebook racistische commentaren geschreven en dat pikt het Franse cosmeticamerk niet.

Het liedje van Munroe Bergdorf bij L'Oréal is van korte duur geweest. Enkele dagen geleden stelde het Franse cosmeticamerk de Britse vrouw nog voor als zijn eerste transgender model, vandaag is ze alweer ontslagen. Racistische commentaren die ze op Facebook plaatste, liggen aan de basis van de beslissing.

"L'Oréal staat voor diversiteit", schrijft het merk op Twitter. "De commentaren van Munroe Bergdorf zijn in strijd met onze waarden. Daarom hebben we besloten onze samenwerking met haar te beëindigen."

De commentaren waarnaar L'Oréal verwijst, maakten deel uit van een tirade die Bergdorf op Facebook had geschreven. "Alle blanke mensen zijn racisten", poneerde ze onder meer. "Jullie hele bestaan baadt in racisme."

Intussen heeft Bergdorf de bewuste tirade van haar Facebookpagina verwijderd, maar in een reactie op haar ontslag bevestigt ze wel de inhoud. "Mijn "tirade" was een direct antwoord op het geweld van blanke supremacisten in Charlottesville", schrijft ze.

"Met mijn bewering dat "alle blanke mensen racisten zijn" bedoelde ik dat de Westerse maatschappij als geheel een systeem is dat zijn wortels in blanke heerschappij heeft met als doel om blanke mensen voorrang te geven op alle andere rassen. Zonder dat ze het beseffen, zijn blanke mensen GESOCIALISEERD (sic) om racistisch te zijn. Het zit niet in hun genen. Niemand wordt als een racist geboren."

Meest gelezen