Lidl excuseert zich: "We willen niemand schofferen met Griekse foto"

Supermarktketen Lidl reageert op de ophef over de verpakkingen van Griekse producten. Daarop staat een foto van kerktorens op het eiland Santorini, maar alle kruisen op de kerken zijn weggehaald. "Wij willen neutraal zijn, "zegt Lidl.

Lidl zegt dat het alle religieuze symbolen weert op verpakkingen, om alle neutraliteit te behouden. "Als dit anders ervaren wordt willen we ons hier oprecht voor excuseren," zegt Isabelle Cobrandt, de woordvoerster van Lidl-België.

De heisa gaat over een foto op producten uit het Eridanous-assortiment, zoals moussaka en halloumi-kaas. Op de foto staan de bekende blauwe kerkkoepels op het Griekse eiland Santorini afgebeeld. Maar de kruisen op de koepels zijn via fotoshopping weggehaald.

"Lidl is van oorsprong een Duits bedrijf, maar is intussen actief in 35 landen, van de Verenigde Staten tot Slovenië," zegt Colbrandt. "De verpakkingen van onze producten worden gemaakt door onze internationale afdeling. De regel is dat alle religieuze symbolen worden weggehaald om zo neutraal mogelijk te zijn, juist omdat we niemand voor het hoofd willen stoten. We begrijpen dat aanhangers van de Grieks-orthodoxe of de christelijke religie hierdoor misschien geschokt zijn, maar het was dus niet onze bedoeling om wie dan ook te schofferen. We vinden neutraliteit heel belangrijk, net omdat we iedereen in onze winkels welkom willen heten, ongeacht huidskleur, nationaliteit of religie."