Na Brugge voert politie ook onderzoek naar gevechtsfilmpjes in Oostende

Na de Brugse politie is nu ook de politie van Oostende bezig met een onderzoek naar filmpjes die op Instagram werden geplaatst van vechtende tieners. Op dezelfde pagina als waar eergisteren filmpjes werden gepost van vechtende jongeren in Brugge, werden twee video’s online geplaatst uit Oostende.

Het gaat om vrij recente beelden van vechtpartijen op het Sint-Catharinaplein en op een grasveld in de Opex van Oostende. Vooral die laatste beelden zijn schokkend. Er is te zien hoe een tiener onder luide aanmoedigingen een andere jongen zwaar te lijf gaat.  Tijdens het gevecht krijgt de aanvaller telkens instructies wat hij moet doen. Een groepje tieners moedigen hen aan en het gevecht wordt door minstens twee tieners gefilmd.

De politie van Oostende is op de hoogte van de feiten en kon de daders reeds identificeren. De jongeren werden door de afdeling jeugd van de recherche zelfs al verhoord. Het lijkt er echter op dat het om een gepland gevecht gaat tussen de jongeren, want het slachtoffer maakt geen aanstalten om te vluchten. Toch kunnen deze gevechten ook strafbaar zijn omdat het gaat om zinloos geweld en wederzijdse slagen en verwondingen. 

De politie waarschuwt ook voor dit fenomeen. De slagen en trappen die uitgedeeld worden kunnen erg gevaarlijk zijn. De politie roept op dat wie dergelijke gevechten ziet onmiddellijk de politie kan bellen. Zij zullen dan ingrijpen.

bron: Jelle Houwen

Meest gelezen