Blake Lively: "Door wat Ryan op sociale media doet, zie ik hem nog liever"

Vorig weekend wenste Ryan Reynolds zijn echtgenote Blake Lively een gelukkige verjaardag met een Twitter- en Instagrambericht waarin de acteur zelf de meeste aandacht naar zich bleef trekken. De post ging snel viraal en haalde massaal veel likes. Niet dat dit zo verwonderlijk was. De Canadese acteur,  bekend van onder meer "The proposal", "Woman in gold" en "Deadpool", wordt door nieuwsmedia intussen omschreven als "Social Media Superstar". Mocht u nog niet begrijpen waarom, dan maakten we voor u deze selectie.

De reden waarom Ryan Reynolds op een vrij korte tijd zo succesvol is op Twitter en Instagram, is volgens marketingwebsite WhoSay, die trends op sociale media onder de loupe neemt, vooral te wijten aan het feit dat hij zichzelf niet al te serieus neemt. Bovendien durft hij daarvoor anderen, zoals zijn vrouw, zijn "kinderen"  en collega-acteurs in te schakelen. Met succes, want Reynolds heeft bijna 7,5 miljoen volgers op Twitter en bijna 14 miljoen op Instagram.

Reynolds: "Ik ben niet zo’n twitteraar met veel fantasie, maar ik probeer dat wel te zijn. Ik voel me daar zoals het nieuwe kind op school. Als je nog niet weet hoe alles werkt, terwijl al de andere kinderen dat wel weten. Al zie ik me nog eerder als een nieuw kind in een school die meewerkt aan een uitwisselingsproject." (entertainmentwebsite Shortlist, maart 2015)

Reynolds: "Vroeger was ik veel geslotener over mijn privéleven. Maar daarover heb ik nu een ander gedacht. Ik denk dat ik minder cynisch geworden ben. Ik kan mezelf ook minder serieus nemen." (The Guardian, januari 2016)

Reynolds: "Ik heb zeker al dingen gepubliceerd waarbij ik dacht: “Man man toch, maar goed dat ik een verleden heb waarin ik me als een muilezel gedraag. Mocht ik iemand zijn als Condoleeza Rice, dan zou dat een heel ander verhaal zijn. Gelukkig draag ik mijn verleden met me mee." (Men’s Health, augustus 2017)

Blake Lively: "Als hij het over 'mijn dochter' heeft, dan heeft hij het nooit, maar dan ook nooit over haar. Het is allemaal verzonnen. Soms laat hij me zijn opmerkingen zien, gewoon om me aan het lachen te krijgen. En ja, ik zie hem zo graag als hij dergelijke dingen schrijft. Ik wil maar zeggen: meestal zie ik hem graag, maar nog meer door die dingen." (Glamour, juli 2017)

Reynolds: "Mijn vrouw en ik spenderen samen zoveel tijd met elkaar door, we zijn altijd aan het praten, maar wat we op sociale media doen, dat volgen we niet zo van elkaar. Ik reken erop dat ze niet al te zotte dingen publiceert." (Buzzfeed, juli 2015) Maar dat doet ze soms toch: