Hert trekt spoor van vernieling in rouwcentrum in Australië: meer dan 60.000 euro schade

Een hert heeft heel wat schade aangericht in een rouwcentrum in de Australische stad Melbourne. In 20 minuten tijd werd er voor zo'n 66.000 euro vernield. Het dier moest worden afgemaakt.

Het was een van de medewerkers van het rouwcentrum die een van de glazen deuren hoorde breken. Ze ging een kijkje nemen en zag daar het hert.

Vrij snel liep het dier een kamer in en werd daar opgesloten. In alle paniek vernielde het daar meubels, de muren en de vloerbekleding. De schade is volgens de eigenaar van het rouwcentrum enorm. "Ik kan niet geloven dat dit op twintig minuten tijd is gebeurd", zegt James MacLeod. De schade wordt geschat op zo'n 66.000 euro.

Zes boswachters kwamen uiteindelijk ter plaatse om het dier in bedwang te houden. Omdat het dier door een glas was gesprongen had het al veel verwoningen toen het het centrum binnenkwam. "Het hert bloedde ontzettend hard. Door al het bloed leek de kamer wel de plaats van een gruwelijke moord." Het dier was zo gewond dat het uiteindelijk moest worden afgemaakt.

In de regio van Melbourne komen herten steeds vaker vanuit de buitenwijken richting de stad. Het zou gaan om een miljoen dieren, maar dat aantal groeit snel.