Videospeler inladen...

Negenjarig Frans meisje is al een week spoorloos

Frankrijk is in de ban van de mysterieuze verdwijning van een 9-jarig meisje. Precies een week geleden woonde ze met haar familie een huwelijksfeest bij in het departement Isère. Sinds die nacht is ze spoorloos. Vandaag hebben meer dan 100 vrijwilligers een burgerzoektocht gehouden. De procureur van Grenoble heeft een gerechtelijk onderzoek ingesteld naar ontvoering.

Precies een week geleden, in de nacht van zaterdag op zondag tijdens het laatste weekend van de zomervakantie, verdween Maëlys De Araujo. Het meisje van negen woonde samen met haar ouders en 12-jarige zusje een trouwfeest bij in Pont-de-Beauvoisin, een gemeente in het departement Isère in het zuidoosten van Frankrijk. Ze was samen met de andere kinderen van de huwelijksgasten te slapen gelegd in een kamer boven de feestzaal. Maar toen haar ouders daar rond 3 uur 's nachts kwamen kijken, bleek ze er niet meer te zijn. 

Heel even werd nog gedacht dat het kind verstoppertje speelde, maar al gauw brak paniek uit in de feestzaal. De dj riep alle gasten op om in de zaal en de onmiddellijke omgeving te zoeken naar Maëlys. Toen ze na een uur nog altijd niet gevonden was, werd de politie erbij gehaald. 

Burgerzoektocht

Alle 180 huwelijksgasten werden uitgebreid ondervraagd, en ook een paar tientallen aanwezigen op twee feestjes die in de buurt waren georganiseerd.  In totaal goed voor ongeveer 250 verhoren. Twee mannen, beide 34 jaar oud,  werden vastgehouden omdat ze tegenstrijdige verklaringen hadden afgelegd, maar zijn vanmorgen vrijgelaten. 

Intussen wordt met man en macht verder gezocht naar het meisje. Zeker 100 agenten hebben de afgelopen week de bossen uitgekamd en een helikopter met warmtecamera cirkelde boven de streek. Ook speleologen werden ingezet om mee te zoeken in het bergachtige gebied. Sloten in de buurt werden gedregd en duikers zochten al naar sporen in de rivier Guiers.

(lees voort onder de foto)

AFP or licensors

Vanmiddag hebben meer dan 100 inwoners van Pont-de-Beauvoisin en omgeving een burgerzoektocht gehouden.

Gerechtelijk onderzoek

Vanmiddag heeft de adjunct-procureur van Grenoble aangekondigd dat er een gerechtelijk onderzoek is ingesteld naar ontvoering. Nu er tijd is verstreken, is een gerechtelijk onderzoek naar ontvoering volgens hem het meest geschikte juridische kader. Twee rechters zijn aangesteld. 

Meest gelezen