Video player inladen ...

"Flauwe grap" leidt tot ontruiming van Ryanair-vliegtuig op Zaventem

Op de luchthaven van Zaventem is vanochtend rond 7u een vliegtuig van Ryanair ontruimd na een bomalarm. Het vliegtuig werd doorzocht, maar het bleek loos alarm. Een man werd een tijdje opgepakt, maar is intussen weer vrijgelaten.

Even paniek op een vliegtuig van Ryanair, dat vanochtend op de luchthaven van Zaventem klaarstond om op te stijgen naar Madrid. Toen een groep van negen mannen het vliegtuig betrad, werd er vanuit die groep iets "in verband met bommen" geroepen. Meteen het signaal om de passagiers te evacueren en het vliegtuig te doorzoeken.

Maar de zoekactie, onder meer met een hond die op zoek ging naar explosieven, leverde niets op. De negen mannen werden meegenomen voor verhoor. Een 51-jarige man werd aangehouden. "We vermoeden dat de man, die deel uitmaakte van een grotere groep, onder invloed was van alcohol en een stommiteit heeft uitgehaald", zegt Carol Vercarre van het parket-Vilvoorde. "We tillen echter zwaar aan de feiten. Het gaat hier om een bedreiging met een aanslag, zij het dat niets erop wijst dat de man dat ook effectief van plan was."

Het vliegtuig is wel met de andere passagiers naar Madrid vertrokken.

In de loop van de namiddag werd de man die werd opgepakt, weer vrijgelaten. "De verklaringen van de getuigen lopen uiteen waardoor er nog geen duidelijkheid is wie wat heeft geroepen", aldus Carol Vercarre. "Er zullen bijkomende getuigen verhoord moeten worden om klaarheid te scheppen in wat er precies gebeurd is. Pas dan zullen we kunnen beslissen wie we waarvoor vervolgen".