Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

16 miljoen kinderen lijden onder overstromingen in Zuid-Azië

Ongeveer 16 miljoen kinderen en hun gezinnen zijn getroffen door de zware overstromingen in het zuiden van Azië. Ze hebben dringend levensreddende hulp nodig, zo deelde Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties mee.

 "Kinderen hebben hun huizen, scholen, vrienden en verwanten verloren", zei Jean Gough, de regionale directeur van Unicef voor Zuid-Azië. Doordat veel scholen vernield of zwaar beschadigd zijn, kunnen honderdduizenden kinderen de komende weken niet naar school. De regentijd duurt in het zuiden van Azië doorgaans van juni tot september en eist elk jaar talrijke mensenlevens. Deze zomer kent de regio de meest verwoestende moessonregens sinds jaren, met meer dan 2.100 doden.