Video player inladen ...

Amerikaanse band Steely Dan rouwt om gitarist Walter Becker

Gitarist en medestichter van Steely Dan, Walter Becker, is overleden. Hij werd 67 jaar. Een doodsoorzaak is niet bekend. De Amerikaanse band is bekend van hits als "Rikki don't lose that number", "Do it again", "Dirty work" en "Reelin' in the years".  

Beluister hier de oorwurm "Do it again":

Steely Dan werd opgericht in de jaren 70 door het duo Walter Becker en Donald Fagen. De band maakte jazz-rocknummers en stopte ermee in 1981. Twaalf jaar later kwam er een comeback en Steely Dan stond in juli nog op het podium, evenwel zonder Becker. Hij sukkelde met zijn gezondheid.

Steely Dan verkocht meer dan 40 miljoen albums,  was goed voor maar liefst negen Grammy-nominaties en een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame (2001). Weetje: Becker en Fagen noemden de band naar een seksspeeltje uit het boek "Naked lunch" van William Burroughs.