AP

Angelina Jolie over het singleschap: "Het is gewoon hard. Ik probeer de dagen door te komen"

De Amerikaanse actrice Angelina Jolie heeft tegen The Telegraph gesproken over haar status als single. "Ik hou er niet van. Het is niet iets wat ik wilde", liet ze optekenen. Op 20 september zal het een jaar geleden zijn dat de scheiding van het gouden Hollywoodkoppel, Jolie en Brad Pitt, bekend raakte.

Jolie (42) lijkt als Hollywoodster een glamoureus leven te leiden. Dat beeld slaat ze in de Britse krant aan diggelen:  "Emotioneel is dit een zwaar jaar geweest. Ik hou er niet van om single te zijn. Het is niet iets wat ik wilde. Het is gewoon hard. Soms lijkt het alsof ik het allemaal aankan, maar in werkelijkheid probeer ik gewoon de dagen door te komen."

Eerst leek het een vechtscheiding te worden

Vorig jaar sloeg het nieuws in als een bom en even leek het erop dat een heuse vechtscheiding in aantocht was: Jolie wilde het hoederecht over hun zes kinderen, omdat Pitt het vaderschap niet goed invulde.  In november kwam Pitt in opspraak. Hij zou geweld gebruikt hebben tegen oudste zoon Maddox (15) tijdens een vlucht op hun privé-vliegtuig. De FBI voerde zelfs een onderzoek maar er kwam geen aanklacht. Een maand later zat Jolie dan weer in slechte papieren, want volgens Pitt zou ze zich te weinig bekommeren om het welzijn en de privacy van de kinderen.

AP

Pitt: "Van drank naar sapjes en water"

Dit jaar leek de spanning tussen het voormalige paar weggezakt. Er werd niet langer met modder gegooid. Pitt (53) bekende in mei in een interview met het Amerikaanse blad GQ Style dat hij jaren met een serieus alcoholprobleem kampte. "Toen ik mijn gezin stichtte, stopte ik met alles, behalve met drank." De acteur benadrukte wel dat hij na de breuk met Jolie een therapeut zocht en "de drank inwisselde voor sapjes en water".

Jolie: "Stiekem huilen in de douche"

In juli praatte Jolie in Vanity Fair openhartig over de situatie.  De nieuwe gezinssituatie bleek niet makkelijk, zeker de dagdagelijkse routine met zes kinderen niet. Jolie heeft immers hoederecht en Pitt voorlopig bezoekrecht.

"Ik was heel ongerust over mijn moeder tijdens mijn jeugd (Jolies moeder stierf aan de gevolgen van kanker, red.). Ik wil niet dat mijn kinderen zich zorgen maken. Ik vind het daarom belangrijk om in de douche te huilen en niet als ze het zien. Ze moeten weten dat alles goed komt, ook als je dat zelf niet zeker bent", vertelde Jolie.

Ze gaf ook aan dat ze aan de ziekte van Bell had geleden. Die ziekte geeft gedeeltelijke gezichtsverlamming. "Sommige vrouwen in families cijferen zich weg, totdat het zich manifesteert in hun gezondheid", zei de actrice en activiste over de lijdensweg. Jolie kon herstellen naar eigen zeggen dankzij acupuntuur.

En de toekomst?

Nu het bijna een jaar geleden is en de scheidingspapieren nog niet ondertekend zijn, insinueren verschillende media dat het mogelijk goed komt tussen Jolie en Pitt. Toch is een jaar niet uitzonderlijk voor een echtscheiding. De enige zekerheid zijn de kinderen bij beide partijen. Hun welzijn staan bovenaan het prioriteitenlijst van beide acteurs.     

AP

Het gezin Jolie-Pitt in 2013.