Video player inladen ...

Jambon: "We gaan geen campagne voeren voor de PTB in Wallonië"

N-VA-kopstuk en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon liet dit weekend in de Franstalige krant La Libre optekenen dat hij in Wallonië wil praten met de extreem-linkse partij PTB, als die daar de grootste partij zou worden. In “De zevende dag” gaf Jambon meer toelichting.

Jambon: "De krant vroeg mij “Kunt u zich voorstellen dat de N-VA en de PTB met elkaar moeten praten als ze beide de grootste worden in respectievelijk Vlaanderen en Wallonië? Mijn antwoord was: “Ja, maar dan zal het over een verdere staatshervorming zijn. Dat we samen met de PTB een sociaal-economisch programma zouden uitvoeren, zie ik helemaal niet zitten. Dat is water en vuur met elkaar verenigen."

"Je kunt dat alleen doen als we in onze beide deelstaten ieder onze eigen boontjes gaan doppen." Op dat vlak zou zo'n verkiezingsuitslag de N-VA dus wel goed uitkomen. Gaat de N-VA er dan alles aan doen om ervoor te zorgen dat de PTB de grootste wordt in Wallonië? "We gaan geen campagne voeren voor de PTB in Wallonië. Dat moeten ze zelf doen", monkelde Jambon.