Morgen naar Antwerpen? Knip in Leien zal weer meer hinder veroorzaken

De eerste volledige werkweek na de zomervakantie komt eraan en dat zal opnieuw tot meer hinder leiden op de weg. In Antwerpen roepen ze op om zoveel mogelijk voor alternatieve vervoersmiddelen te kiezen, want de knip in de Leien blijft nog een tijdje van kracht. 

De stad Antwerpen lanceerde dit voorjaar samen met verschillende (mobiliteits)partners een grote infocampagne rond de knip, die ervoor zorgt dat wegverkeer niet langer van noord naar zuid of omgekeerd kan op de belangrijke as die de Leien is.

De adviezen blijven ook na de zomervakantie dezelfde: vermijd om met de wagen tot in de stad te rijden of bereid je rit goed voor door de aangewezen route naar de zone van je bestemming te weten. Alle mobiliteitsinfo staat op www.slimnaarantwerpen.be.

Afritten

Het Vlaams Verkeerscentrum berekende dat er in totaal voorlopig nog steeds even veel verkeer de afritten van de Antwerpse ring neemt, al is niet duidelijk of er bijvoorbeeld vaker buiten de spitsuren gereden wordt.

"De afrit Sint-Anna-Linkeroever telt 5.400 voertuigen minder per werkdag omdat de verkeerslichten naar de Waaslandtunnel aangepast zijn vanwege de werken", zegt woordvoerder Peter Bruyninckx. "Maar we zien geen spectaculaire stijging bij één specifieke andere afrit. Bestuurders volgen de dynamische verkeersborden dus goed op om in de zone te geraken waar ze moeten zijn. Er is wel meer filevorming op de afrit Borgerhout. Wanneer die file tot op de snelweg reikt, passen we de dynamische verkeersborden aan en vragen we om een andere afrit te nemen."