Video player inladen ...

Recordopkomst voor ballons in alle vormen en kleuren in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas zijn afgelopen weekend zo'n 120.000 mensen naar de Vredefeesten en het bijhorende ballonfestival getrokken. "Het is een recordeditie", zegt Tijl Wymeersch van de dienst Evenementen en Plechtigheden van Sint-Niklaas.

Het is een jaarlijkse traditie in Sint-Niklaas: luchtballonnen in vele maten en vormen die klaarstaan om op te stijgen op de Grote Markt van de stad. 

"Vier van de vijf ballonvluchten konden doorgaan. Vrijdag waren er onweerskernen in onze windrichting, waardoor de 'special shapes' opgeblazen werden maar ter plaatse bleven", zegt Wymeersch. 

De ballonmeeting ontstond in 1948 ter herdenking van de bevrijding van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad Sint-Niklaas gebruikt de Grote Markt, het grootste marktplein van België, als permanent opstijgterrein.