Video player inladen ...

"Merkel was zoals altijd, Schulz was degelijk"

Twintig miljoen kijkers. Vier scheidsrechters. Twee kemphanen. Twee kandidaat-kanseliers die elkaar het vuur aan de schenen legden. Nu ja, die elkaar in het beste geval een brandende lucifer toewierpen. Het televisieduel tussen Duits bondskanselier Angela Merkel en haar sociaal-democratische uitdager Martin Schulz was veeleer een duet. Schulz kwam niet veel verder dan enkele welgemikte plaagstoten. Toch één rake klap: de toetredingsgesprekken met Turkije. Willem Van Mullem maakt de balans op met twee Duitse correspondenten in Brussel: Max Hofmann van Deutsche Welle en Peter Müller van Der Spiegel. 

Waagmeester: "De uitlevering van personen maakt Turkije en Duitsland het kwaadst"

De toetredingsgesprekken van Europa en Turkije was dus een heikel thema in het Duits verkiezingsdebat. Hoe kijken ze in Turkije hiernaar? In "Terzake" geeft NOS-correspondent Lucas Waagmeester meer uitleg vanuit Istanbul.

Video player inladen ...