Bart Govaert is nieuwe directeur van de Brakke Grond

Bart Govaert is vanaf 1 oktober de nieuwe directeur van het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. Hij volgt er Mieke Renders op die in juni vertrok.  

Govaert was tot nu directeur cultuur van Stad Antwerpen. Daarvoor werkte hij onder meer als perswoordvoerder en als kabinetsadviseur cultuur, sport, evenementen en citymarketing voor voormalig burgemeester Patrick Janssens en als coördinator van de kunsteducatieve organisatie Piazza dell'Arte.  

Daarnaast is hij onder meer lid van de raad van bestuur van De Roma in Antwerpen en van Fameus, een organisatie die amateurkunst in Antwerpen ondersteunt.

De Brakke Grond brengt actuele, markante kunst uit Vlaanderen naar Amsterdam en de rest van Nederland en is een partner voor zowel Vlamingen als Nederlanders die nieuwe ideeën willen ontwikkelen. Ook functioneert de Brakke Grond als presentatieplek en (co)-producent.