Gevaarlijke maffioso opgepakt in Uruguay

In Uruguay, Zuid-Amerika, is Rocco Morabito, een belangrijke vertegenwoordiger van de 'Ndrangheta, de maffia uit Calabrië opgepakt. Morabito was al meer dan 20 jaar op de vlucht. Hij zou volgens de politie de cocaïnehandel vanuit Zuid-Amerika naar Milaan organiseren en controleren. 

Rocco Morabito is opgepakt in een hotel in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. Hij woonde onder een valse naam, met een Braziliaans paspoort, in een luxueuze villa met zwembad. Bij een huiszoeking daar zijn twaalf kredietkaarten, geld, dertien gsm's, wapens en een Mercedes in beslag genomen. Morabito zou volgens zijn advocaat al sinds 2002 in Uruguay gewoond hebben. Aan de arrestatie zijn zes maanden gedreven speurwerk voorafgegaan. 

Morabito was al sinds 1994 voortvluchtig. De Italiaanse politie beschouwde hem als één van de gevaarlijkste criminelen die nog vrij rondliepen, naast toplui van de Siciliaanse en de Napolitaanse maffia.  Hij is het hoofd van de Morabito-clan uit Africo, een dorp in Calabrië, in de teen van de Italiaanse laars. Hij zal binnenkort aan Italië worden uitgeleverd.