Plak sticker op ruit en red je huisdier

De brandweerzone Westhoek heeft een sticker gelanceerd om je huisdier sneller te kunnen redden bij brand. Op de sticker vul je in welke huisdieren je in huis hebt en hoeveel. Die ingevulde sticker kleef je op je ruit. 

Bij woningbranden komen jaarlijks honderden huisdieren om het leven. Door deze sticker te lanceren hoopt de brandweer het aantal drastisch te doen dalen. Als er een woningbrand uitbreekt kunnen de brandweerlieden meteen zien welke en hoeveel huisdieren er op dat moment mogelijk in huis zijn. Met die informatie kunnen ze de huisdieren trachten te redden en herenigen met hun baas.

De brandweerzone Westhoek is de allereerste zone die deze sticker uitbrengt. Een sticker kost 4 euro en is te koop in het gemeentehuis van de gemeenten die deel uit maken van de brandweerzone Westhoek.