VRT/Radio 1

Creatief directeur Sam De Graeve verlaat Woestijnvis na 17 jaar

Sam De Graeve verlaat Woestijnvis. Dat meldt De Morgen en het nieuws is door De Graeve bevestigd aan VRT NWS. De Graeve was bij Woestijnvis eindredacteur van de populaire tv-quiz "De slimste mens ter wereld" en de jongste jaren was hij er creatief directeur. De Graeve stond ook even aan het hoofd van het tijdschrift Humo.

"Bij Woestijnvis heb ik 17 prachtige en tegelijk heftige jaren beleefd. (...) Maar het is stilaan tijd voor iets nieuws." Met die woorden in een brief aan het personeel van het tv-productiehuis heeft Sam De Graeve, creatief directeur bij Woestijnvis, vandaag afscheid genomen van het mediabedrijf.

Wat hij nu gaat doen, is nog niet duidelijk. "Al duiken de woorden "boek" en "online" verdacht vaak op in het peinzen daarover", vertelde hij aan De Morgen.  In zijn afscheidsbrief aan zijn collega's laat hij weten dat hij toe is aan "een nieuw hoofdstuk" en "spannende avonturen in oude en nieuwe media".  

"Samen hebben we een stevig stuk mediageschiedenis geschreven", zegt Wouter Vandenhaute, oprichter van Woestijnvis, die de samenwerking met De Graeve als "intens, soms confronterend, maar altijd inspirerend" omschrijft. De Graeve werkte 17 jaar voor het productiehuis. Ook Erik Watté van Woestijnvis laat weten dat hij blij is dat hij zo lang collega is geweest van De Graeve en hij bedankt hem voor de samenwerking.

Van De Graeve kwam in 2009 het boek "Reizen met dochters" uit. Eerder in zijn carrière schreef hij ook voor kranten en magazines en werkte hij voor televisie.