Video player inladen ...

Schaarbeekse burgemeester: "Federale overheid moet toestroom migranten in Noordstation indijken"

Het aantal migranten in het Brussel Noord neemt elke dag toe. Zowat 700 mannen en vrouwen leven er in weinig hygiënische omstandigheden.  In en rond het station ligt het vol afval en uitwerpselen.

In het begin van de zomer verbleven in het stationsgebouw al een paar honderd mensen. En dat aantal blijft toenemen.  Eenzelfde scenario speelt zich af iets verderop, in het Maximiliaanpark. Het gaat om migranten die in ons land geen asiel willen of kunnen aanvragen. Ze hopen op één of andere manier in Engeland te geraken.

Theo Francken weigert hier iets aan te doen

De Schaarbeekse burgemeester Bernard Clerfayt (DéFI) vreest dat de situatie de komende winter helemaal uit de hand zal lopen. Hij wil dat de federale regering ingrijpt. "In het begin van de vakantie waren hier een honderdtal mensen. In het midden van de vakantie waren het er 300 tot 400. En nu zijn er 700 die in het Noordstation en het Maximiliaanpark verblijven. Ik eis dat de federale overheid daar iets aan doet. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) weigert dat. Maar de federale overheid moet gewoon reageren. Dit is niet de taak van de lokale overheid."