Lichaam helikopterpiloot teruggevonden

In de buurt van Hoei, in de provincie Luik, is het lichaam gevonden van de piloot die gisteren in volle vlucht uit een legerhelikopter viel. Het ongeval gebeurde tijdens een demonstratie van een militaire paradrop. De copiloot kon de helikopter veilig aan de grond zetten.  

Gisteren werd een hele namiddag en avond gezocht naar de piloot van de militaire helikopter, zonder resultaat.  Het toestal had een demonstratie met parachutisten gegeven naar aanleiding van een opendeurdag van het 4e Bataljon Genie.  Twee piloten zaten samen aan boord van de Agusta A-109 toen een van hen om nog onduidelijke reden uit het toestel viel, dat nog op enkele honderden meter hoogte vloog. 

Een helikopter van het leger, uitgerust met thermische camera, vloog gisteren boven het gebied, op zoek naar de vermiste piloot. Ook de cel Vermiste Personen van de federale politie kwam ter plaatse met twee honden. Op hetzelfde moment zochten militairen het bosrijke terrein af. Toen het donker werd, werd de zoekactie stopgezet. 

Nu is het lichaam van de man dus teruggevonden in de buurt van Hoei. De precieze omstandigheden van zijn val zijn nog onduidelijk. Mogelijk gaat het om een wanhoopsdaad.