"Dat wc-deksel is daarna nog dagenlang dicht gebleven"

De boodschap is om toch wel altijd voorbereid te zijn, wanneer u het wc-deksel omhoog haalt. Want er zou wel eens iets in de wc-pot kunnen zitten wat u danig kan doen verschieten. Het overkwam alvast een 5-jarig jongen in Southend, Engeland, toen die dringend zijn behoefte moest doen. In de pot trof hij immers een bijna 1 meter lange jonge python aan.

Moeder Laura Cowell op BBC News: "Het water liep al verschillende dagen moeilijk door en de pot leek dan ook verstopt. Maar de reden was me onduidelijk. Tot mijn zoontje naar het wc moest."

"Hij was plots helemaal buiten zichzelf. Hij trilde waar hij stond. Ik zag onmiddellijk dat er iets fout was. Maar wat hij me zei, daaraan had ik me niet verwacht."

"Ik ben dan een borstel gaan halen om het deksel opnieuw te kunnen optillen. De slang stak zijn kop naar boven en hij liet zijn tong zien. Ik ben daarna onmiddellijk beginnen rondbellen voor hulp."

Die hulp kwam van een plaatselijke dierenwinkel. Eigenaar Rob Yeldham: "Ik heb al veel slangen gered, maar nog nooit eentje uit een toilet. Voor alles moet een eerste keer zijn." De slang zou zich nog "in goede gezondheid" bevonden hebben.

Laura Cowell: "Toen de slang eenmaal weg was, heb ik nog dagenlang iets zwaars op het wc-deksel gelegd. Uit pure angst."