Youtube/Thriller

Hoe ontstond "Thriller"? "Michael Jackson wilde gewoon een monster spelen"

Op het Filmfestival van Venetië is bijna 35 jaar na de oorspronkelijke muziekclip van "Thriller" de 3D-versie voorgesteld.  Voor die gelegenheid haalde regisseur John Landis met de pers herinneringen op aan wijlen popicoon Michael Jackson. Wie dacht dat de clip "Thriller" het product was van een briljant idee, heeft het mis. "Het was eigenlijk niemands idee", klinkt het.

De muziekclip met de dansende zombies uit 1983 is legendarisch te noemen en won zelfs de Grammy voor beste video.  Michael Jackson sloeg de handen in elkaar met een regisseur, John Landis (foto onder), en de clip werd een combinatie van muziek, choreografie en film. Zender MTV betaalde indertijd een flinke smak geld om de video exclusief uit te zenden.

"Het was een ijdele video omdat Michael een monster wilde spelen. En alles wat daarna kwam, evolueerde. Het was een spectaculair succes en ik werd met verstomming geslagen", blikt Landis terug. Jackson contacteerde de regisseur na het zien van zijn film "An American werewolf in London". Ze keken vervolgens samen met make-upartiest Rick Baker naar oude monsterfilms om inspiratie op te doen. "Bleek dat Mike (Jackson, red.) nog niet veel horrorfilms had gezien. Hij wilde zombies, maar het belangrijkste voor hem: veranderen in een monster."

Reporters

Zoon Prince zal niet in de voetsporen treden

Een van de zonen van Jackson, de 20-jarige Prince, heeft gisteren ook een interview gegeven aan "This Morning". Daarin zegt hij dat hij niet in de voetsporen zal treden van zijn vader. 

"Het is waar dat ik video's produceer en heel wat muziekclips, en veel mensen denken dus dat ik een muziekproducer ben. Maar in dat domein ben ik dat écht niet", aldus Prince. En zijn vader opvolgen zit er helemaal niet in. "Ik kan niet zingen, niet dansen. Ik heb het geprobeerd en het is gênant."

Wat Prince wél doet, is liefdadigheidswerk voor het fonds Heal the World van zijn vader. "We leggen de focus op armoede bij kinderen, kindermisbruik en daklozen in Los Angeles", stelt Prince. "Je hoeft geen popster te zijn om een verschil te kunnen maken."

AP