92 innovatieve schoolprojecten krijgen steun voor hun inspanning rond het klimaat

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) kent een subsidie van 375.000 euro toe aan 92 schoolprojecten in heel Vlaanderen die STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) en klimaat aan elkaar koppelen.

Met de ondersteuning wil minister Crevits de inspanningen rond wetenschap en techniek in het onderwijs koppelen aan de klimaatuitdaging. "Voor die uitdaging kunnen de verschillende onderdelen van STEM een groot verschil maken. Het is fantastisch om te zien dat scholen massaal op deze oproep hebben gereageerd", zegt Crevits.

Scholen en centra uit het basis-, secundair en volwassenenonderwijs hadden tot 15 mei 2017 de tijd om hun dossier in te dienen. Zeventien scholen uit het basisonderwijs, 74 scholen uit het secundair onderwijs en 1 centrum voor volwassenenonderwijs krijgen subsidies met een maximum van 5.000 euro per project.

Enkele sprekende voorbeelden

Concreet zal bijvoorbeeld het Don Bosco uit Helchteren een benzinekart ombouwen tot een elektrische kart, met groene laadpunten. Het Sint-Paulus KSO uit Waregem zal elektriciteit opwekken via fietsen. Het Koninklijk Atheneum campus de Reygaert uit Tielt zal zelf biokunststoffen maken. Leerlingen van het Via in Tienen zullen een CO2-toestel ontwerpen en bouwen om de luchtkwaliteit te meten. Het zijn slechts enkele voorbeelden van innovatieve projecten die werden goedgekeurd.