Achtergebleven bagage verspreidt stank op Zaventem

Op een deel van de luchthaven van Zaventem hangt een onaangename geur. Na de staking bij bagageafhandelaar Swissport eind vorige maand zijn er nog een 1.000-tal stuks bagage blijven liggen. Sommige koffers beginnen te stinken.

In totaal waren 15.000 stuks bagage niet op de bestemming of bij de eigenaar thuis geraakt. Nu zijn er nog altijd zo'n 1.000 stuks aanwezig op de luchthaven van Zaventem die nog niet terecht zijn bij de eigenaar.

Brussels Airport heeft de bagage en de zone ontsmet. De geur beperkt zich enkel tot de plek waar mensen hun bagage kunnen ophalen. Nathalie Van Impe, van Brussels Airport legt het uit. "De mensen die hun bagage ophalen kunnen dat merken, maar het is zeker niet zo dat er geurhinder is over de hele luchthaven". Het is uiteraard de bedoeling dat ook die 1.000 stuks bij hun rechtmatige eigenaar terechtkomen. Passagiers moeten daarvoor bij Swissport zijn.  

Niet opgehaalde bagage zal nog een tijdje worden bijgehouden. "Wij mogen de bagage niet openen, of zaken uit de koffer halen, dat is niet onze bevoegdheid. Indien er bagage begint te lekken, dat is dan een biologisch risico, en daar is de standaardprocedure dat de bagage vernietigd wordt", besluit Van Impe.