Jasper Jacobs

Twee broers verdacht van stelen van strafdossier

Op de griffie van de rechtbank in Antwerpen is een deel van een strafdossier gestolen. Twee broers zijn opgepakt op verdenking van de diefstal. De diefstal zou gebeurd zijn toen de broers hun eigen strafdossier gingen inkijken.

Gisterenochtend werd de diefstal gepleegd. Het parket in Antwerpen is zeker dat meerdere personen documenten hebben gestolen terwijl ze inzage hadden in hun eigen strafdossier. Dat dossier gaat over een onderzoek naar grootschalige drugshandel, deelname aan een criminele organisatie en verscheidene feiten van witwas.  

Er werd onmiddellijk een onderzoek gestart en er bleken ook camerabeelden te zijn. Op basis van die beelden viel de politie gisterenavond binnen op 4 plaatsen. Twee broers van 23 en 39 jaar zijn opgepakt. Het ontbrekende gedeelte van het strafdossier werd wel nog niet terug gevonden. Volgens het parket zal de diefstal geen invloed hebben op het drugsonderzoek. Van alle ontbrekende documenten bestaat nog een copie.  

De ontbrekende stukken zullen in afschrift opnieuw samengesteld worden waardoor het onderzoek zijn normale verdere verloop zal kennen.  

Parketwoordvoerder Ken Witpas