Emotioneel afscheid van doodzieke politiehond

Tien jaar lang waren politieagent Michael D’Aresta en zijn hond Hunter een onafscheidelijk team. Maar vorige week werd Hunter plots ziek. Na een bezoek aan de dierenarts bleek de hond leverkanker te hebben. Er zat niets anders op dan het dier te euthanaseren. Dat gebeurde afgelopen weekend tijdens een erg emotioneel afscheid.

Collega’s en medewerkers van het politiekantoor in Middletown, Connecticut, vormden een erehaag, toen D’Aresta zijn hond, een Duitse herder, naar de veearts bracht. "Een ontzettend moeilijk moment voor Mike en zijn gezin, dat spreekt voor zich. Tien jaar lang vormden ze dan ook een geweldig team. Maar er zat niets anders op dan deze uiterst zware beslissing, die de agent moest maken na de diagnose. Hunter leed aan een agressieve vorm van leverkanker", aldus politiesergeant Doug Clark.

Hunter was onder meer enkele jaren geleden verantwoordelijk voor het terugvinden van een demente vrouw die vermist was. In juli van dit jaar hielp de hond dan weer mee aan een belangrijke drugsvangst.

De foto’s van het afscheid lieten op sociale media alvast weinigen onberoerd: