Anton Dijkgraaf

Interventieteam naar Caraïben om Belgische reizigers bij te staan

Orkaan Irma stevent af op de Caraïben. Een Belgisch interventieteam van touroperator Thomas Cook trekt daarom naar de Dominicaanse Republiek om reizigers en medewerkers ter plaatse bij te staan indien nodig. Vluchten van TUI Belgium naar de Caraïben gaan gewoon door.

Twee speciaal opgeleide medewerkers van Thomas Cook vertrekken morgenochtend naar de Dominicaanse Republiek. “Ze gaan de situatie op de voet volgen. Ze gaan de reizigers en medewerkers psychologisch bijstaan en helpen bij repatriëring, als dat nodig zou zijn,” zegt Laura Van Waeyenberge, Woordvoerster Thomas Cook. 

Momenteel zijn een honderdtal reizigers van de touroperator op reis in de Caraïben, waarvan de meeste zich op de Dominicaanse Republiek bevinden. Reizigers die nog moeten vertrekken tussen vandaag en zondag 10 september kunnen kosteloos hun bestemming wijzigen of annuleren, aldus Van Waeyenberge. 

Touroperator TUI Belgium heeft de komende dagen veel vluchten naar het Caraïbische gebied: naar Punta Cana (Dominicaanse Republiek), Cancun (Mexico), Varadero (Cuba), Miami (VS). Voor geen enkele van die vluchten is de landing gepland op het moment dat de orkaan Irma over de regio zou trekken. De vluchten gaan door zoals gepland. De situatie wordt nauw opgevolgd, en als er iets verandert, worden de reizigers op de hoogte gebracht. Wie zijn reis liever uitstelt of omboekt naar een andere bestemming, kan dit doen zonder omboekingskost. 

De orkaan Irma heeft de krachtigste categorie 5 bereikt en is een extreem gevaarlijke orkaan. Dat heeft het Amerikaanse National Hurricane Center laten weten.