Jubelparkmuseum: gratis voor jongeren (maar duurder voor volwassenen)

De Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in Brussel (het Jubelparkmuseum, het Muziekinstrumentenmuseum, de Hallepoort en de – tijdelijk gesloten – Musea van het Verre Oosten in Laken) zetten de deuren gratis open voor jongeren. Maar de andere kaartjes worden wel duurder.

Gratis naar het museum, zowel individueel als in groeps- of schoolverband: het kan vanaf vandaag voor al wie jonger is dan 19 of voor bezoekers met een beperking, met begeleider. Volwassen bezoekers betalen wel iets meer: 10 euro in plaats van 7 in het Jubelpark en het MIM en 7 euro in plaats van 5 in de Hallepoort. Volgens de KMKG zijn dat tarieven die de internationale standaarden beter volgen. 

Vaste collecties

De nieuwe tarieven gelden voor de vaste collecties van de musea, en dus niet voor tijdelijke tentoonstellingen. In het Jubelpark bestaat de vaste collectie uit kunstschatten uit de hele wereld, van de Oudheid tot nu;  het Muziekinstrumentenmuseum stelt meer dan 1000 instrumenten uit alle windstreken tentoon in een prachtig art-nouveaupand en in de Hallepoort onder meer de geschiedenis van Brussel. 

De Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis kwamen recent nog in het nieuws door de deplorabele staat van de gebouwen in het Jubelpark, die dringend moeten worden gerestaureerd.