Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Leger van Assad doorbreekt het beleg van Deir Ezzor

Het leger van de Syrische president Assad heeft de omsingeling van de oostelijke stad Deir Ezzor doorbroken. Drie jaar geleden veroverde terreurgroep IS bijna de volledige stad.

In 2014 veroverde terreurgroep IS grote delen van de Oostelijke stad Deir Ezzor. Maar een kleine helft van de stad bleef in handen van aanhangers van president Assad. Het beleg van die wijken hield stand dankzij een nabijgelegen militaire luchthaven langswaar hulp en wapens konden worden geleverd.

President Assad, Syrië

President Bashar al-Assad feliciteerde intussen de militairen die het beleg hebben kunnen doorbreken. Het Syrische leger van Assad heeft de voorbije weken snel erg veel terrein heroverd in het centrum en oosten van Syrië op IS. Het leger van Assad krijgt daarbij luchtsteun van onder Russische gevechtstoestellen en helikopters.

Deir Ezzor is samen met Raqqa de enige grote stad waar IS nog voet aan grond heeft in Syrië. Ook de officieuze hoofdstad Raqqa is bijna volledig heroverd op IS, maar dan wel door Koerdische strijders.  Die krijgen dan weer steun van Amerika en Europa.