Machiels Building Solutions

Limburgs bedrijf bouwt grootste Center Parcs van Duitsland

Het Genkse bedrijf Machiels Building Solutions, specialist in houtskeletbouw, heeft een contract ondertekend met Center Parcs voor de productie en montage van 401 vakantiewoningen in Zuid-Duitsland. Het bedrijf heeft daarmee de grootste bestelling uit haar geschiedenis binnengerijfd.

In augustus dit jaar startte Machiels Building Solutions (MBS) met de bouw van de vakantiewoningen. "We spreken ongeveer over 100.000 vierkante meter wanden en daken", zegt Filip Vercauteren algemeen directeur van MBS. " We produceren vijf verschillende types van bungalows, gaande van 60 vierkante meter tot 100 vierkante meter."

Op een jaar tijd gaan we daar 400 woningen zetten. We monteren elke werkdag 2 woningen ter plaatste.

Filip Vercauteren

Center Parcs heeft bewust gekozen voor houtskeletbouw zegt Vercauteren. “Houtskeletbouw heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere bouwmethodes. We zijn een ecologische bouwmethode en het is ook een methode om erg snel te bouwen. Op een jaar tijd gaan we daar 400 woningen zetten. We monteren elke werkdag 2 woningen ter plaatste, maar eerst wordt het hier in Genk geproduceerd op een vrachtwagen gezet en dan naar Zuid-Duistland gebracht.”

Extra aanwervingen

Om de klus geklaard te krijgen, moet Machiels Building Solutions heel wat
arbeidskrachten aanwerven. "Voor het contract met Center Parcs
ondertekend was, hadden we twintig bedienden en twintig arbeiders", vertelt
Vercauteren. "Voor de productie en de montage van de vakantiewoningen
hebben we 50 arbeiders extra nodig. Daar hebben we nu al 35 mensen van
aangeworven."

Meer dan een verdubbeling van de omzet

Het project is heel belangrijk voor Machiels Building Solutions, omdat het contract zal zorgen voor meer dan een verdubbeling van de omzet. "Onze omzet van 8 à 9 miljoen euro gaat stijgen tot meer dan 20 miljoen euro omzet," klinkt het. We gaan ervan uit dat we hiermee een visitekaartje hebben afgeleverd en andere gelijkaardige spelers met ons zullen willen samenwerken.

In juli 2018 moet Machiels Building Solutions klaar zijn met de bouw van de vakantiewoningen. Center Parcs investeerde 320 miljoen euro in het vakantiepark. Park Allgäu opent eind 2018 haar deuren. 

Meest gelezen