Belga

Meghan Markle over prins Harry: "We're in love"

In een interview met het tijdschrift Vanity Fair bevestigt de Amerikaanse actrice Meghan Markle dat zij en de Britse prins Harry verliefd zijn. Ze zinspeelt erop dat er over afzienbare tijd een officiële aankondiging van de verloving zit aan te komen.

"We zijn een koppel. We zijn verliefd", zegt Meghan Markle. "Er komt zeker een tijd waarop we ermee naar buiten moeten komen, maar ik hoop dat mensen begrijpen dat we dat moment zelf kiezen."

De relatie tussen prins Harry (32), de jongste zoon van kroonprins Charles,  en Meghan Markle (36) raakte bekend toen Harry in november vorig jaar de pers aanmaande om zijn vriendin en haar familie met rust te laten.

Gescheiden

Meghan Markle is vooral bekend van haar rol in de Amerikaanse advocatenreeks Suits.  Ze was eerder gehuwd met Trevor Engelson, maar het koppel is gescheiden in augustus 2013.

In het interview vertelt Meghan Markle nog dat ze al een half jaar afspraakjes had met prins Harry voor het nieuws bekend raakte. Over de plotse massale persaandacht zegt ze nog: "Aan mij heeft het niks veranderd. Ik ben nog altijd dezelfde persoon die ik was, ik heb mezelf nooit laten bepalen door mijn relatie."