Rovio - het bedrijf achter Angry Birds - trekt naar de beurs in Finland

Het Finse technologiebedrijf Rovio, maker van het bekende smartphonespelletje Angry Birds, gaat naar de beurs in Helsinki. Rovio wil nieuwe aandelen uitgeven ter waarde van 30 miljoen euro. Daarnaast bieden sommige aandeelhouders een deel van hun belang aan.

 Rovio drijft nog vooral op het succes van Angry Birds, waarvan de eerste versie in 2009 op de markt kwam. Het was vorig jaar goed voor een omzet van een kleine 200 miljoen euro.

Het bedrijf wil groeien door nieuwe spelletjes te ontwikkelen. De beursgang kan de financiering daarvan makkelijker maken. Hoeveel aandelen precies op de markt komen, is nog niet bekendgemaakt. Volgens kenners zou de totale marktwaarde na de beursintroductie rond de 1,7 miljard euro komen te liggen.