Smartphonedieven opgepakt op Laundry Day

De Antwerpse politie heeft vorig weekend drie Roemenen opgepakt die smartphones hadden gestolen op het dancefestival Laundry Day. Ze werden op heterdaad betrapt. De mannen waren eerder al opgepakt in Ierland, Duitsland, Zwitserland en Nederland voor dezelfde feiten. 

"Omdat het fenomeen de laatste jaren zo hardnekkig was geworden, wilden we tijdens Laundry Day proactief optreden", klinkt het bij politiewoordvoerder Wouter Bruyns. "Die bendes maken gebruik van de uitgelaten sfeer en de drukte."

Speurders hielden het terrein de hele dag in de gaten en in de loop van de dag kwam een groep van drie dieven in beeld.  Ze werden geschaduwd en de politie kon zo op heterdaad vastellen dat ze een smartphone probeerden te stelen. Het slachtoffer had het zelfs niet door. De politie fouilleerde de dieven en ontdekte dat ze al vier smartphones hadden gestolen.