Video player inladen ...

Werkonderbrekingen bij Starbucks-vestigingen in Brussel en Zaventem 

In Brussel en Zaventem zijn er werkonderbrekingen bij vestigingen van koffieketen Starbucks. Het personeel is boos over de werkdruk en het over het ontslag van een vakbondsafgevaardigde. 

Volgens de socialistische vakbond ABVV zijn er al langer problemen bij Starbucks. Het personeel klaagt over stress en een slechte organisatie. Directe aanleiding voor de acties is het ontslag van een vakbondsafgevaardigde die geklaagd zou hebben over de werkomstandigheden. 

Elke Pattyn van de socialistische vakbond: "Alles moet rapper gaan. Maar eigenlijk zijn veel vestigingen onderbezet. Het management tracht dat op te lossen door mensen overal naartoe te sturen. Het ontslag van die mederwerker is er te veel aan geweest. Daarom doen we die werkonderbreking.

Voor de klanten was van die werkonderbreking in de vestiging op Brussels Airport alvast weinig te merken omdat de directie snel jobstudenten had opgetrommeld. "Autogrill, de groep die de verkooppunten beheert, doet dat wel vaker zonder dat die mensen daarvoor opgeleid zijn", zegt Christian Bouchat, gewestelijk secretaris bij het ABVV. 

De socialistische vakbond steunt de werkonderbrekingen en betreurt dat de directie vooraf geen gesprek wou met het personeel. Intussen zitten beide partijen wel rond de tafel. Volgens het ABVV waren er werkonderbrekingen bij Starbucks-cafés in het station Brussel-Noord en op de luchthaven van Zaventem.