AP

"Star wars" verliest alweer een regisseur: Colin Trevorrow laat "Episode IX" los

Colin Trevorrow is niet langer regisseur van "Star wars: episode IX". Hij en Lucasfilm hebben blijkbaar een "verschillende visie" op het project. Drie maanden geleden mochten Phil Lord en Christopher Miller ook al beschikken.

Lucasfilm moet nu op zoek naar een nieuwe regisseur. Niet dat het dringend is. "Episode IX" is pas voorzien voor mei 2019 in de bioscoopzalen. Een naam en opvolger die circuleert is Rian Johnson, die ook "The force awakens" (2015) regisseerde en de nodige "Star wars"-ervaring heeft.

Drie maanden geleden werden regisseurs Lord en Miller nog vervangen door Ron Hward voor een spin-off van Han Solo. Lucasfilm heeft een zekere reputatie op vlak van aantrekken en afstoten van regisseurs.