Aangepast reisadvies voor Caraïbisch gebied en Florida

Buitenlandse Zaken raadt reizigers die van plan zijn de Dominicaanse Republiek, Haïti, Cuba, Jamaica en de Amerikaanse staat Florida te bezoeken aan hun reis indien mogelijk uit te stellen. De orkaan Irma, die ingdeeld is in de hoogste categorie vijf, zorgt voor noodweer in de regio.

Irma bereikte de Dominicaanse Republiek al. De komende uren en dagen  volgen Haïti, Cuba, Jamaica en Florida. "Het is raadzaam contact op te nemen met uw reisbureau en/of luchtvaartmaatschappij, aangezien vluchten uitgesteld of geannuleerd kunnen worden indien de weersomstandigheden en/of beschadiging van de infrastructuren het luchtvaartverkeer verhinderen", zegt Buitenlandse Zaken.

"Voor mensen die al ter plaatse zijn wordt het aangeraden om zich goed over de situatie te informeren ter plaatse en de instructies van de plaatselijke autoriteiten op de voet te volgen."

Touroperators lasten voorlopig geen vluchten af

Reisorganisator TUI Belgium heeft bekendgemaakt dat het zijn vluchten naar het Caraïbische gebied de komende dagen gewoon laat doorgaan. Verrschillende vluchten van TUI Belgium zetten de komende dagen koers naar het Caraïbische gebied. Vanmiddag vertrekt al een vlucht naar Punta Cana in de Dominicaanse Republiek. Vrijdag staat er een vlucht op het programma naar Cancún in Mexico en Varadero in Cuba. Zaterdag vliegt TUI Belgium opnieuw op Punta Cana en op Miami.

"Bij geen enkele van deze vluchten is de landing voorzien op de dag dat de orkaan Irma over de regio zou trekken. De vluchten gaan dus door zoals oorspronkelijk gepland", zegt TUI Belgium.  Klanten die de komende dagen moeten afreizen maar hun reis liever omboeken, kunnen dat kosteloos. Ze kunnen kiezen voor een andere bestemming of dezelfde reis op een latere datum.

Dinsdag besliste reisorganisator Thomas Cook al om een speciaal interventieteam naar de Dominicaanse Republiek te sturen om reizigers en medewerkers ter plaatse bij te staan indien nodig. Reizigers van Thomas Cook die nog moeten vertrekken naar de Caraïben kunnen tot zondag 10 september kosteloos wijzigen of annuleren.

Overgebracht

Zowel Thomas Cook als Tui hebben al reizigers overgebracht naar andere hotels, die bijvoorbeeld verder van de kust liggen, of steviger gebouwd zijn.