Antwerps parket: "Politieagenten wel degelijk aangevallen op Turnhoutsebaan"

Bij het incident op de Turnhoutsebaan in Borgerhout afgelopen vrijdag, zijn wel degelijk agenten aangevallen. Dat zegt het Antwerpse parket. Dit weekend was er twijfel rond wat er precies gebeurd is, naar aanleiding van filmpjes op sociale media. 

Vorige week vrijdag kregen twee agenten van de Antwerpse lokale politie een oproep over een vrouw van 21 die met haar auto gevaarlijk aan het rijden was op de Turnhoutsebaan. De bestuurster reed zichzelf klem, waardoor één van de agenten moest wegspringen. De vrouw werd daarop gearresteerd.

Intussen werden de agenten omsingeld door een tiental personen. Verschillende onder hen hebben de agenten geslagen en/of geduwd, zo zegt het Antwerpse parket. Daarna werden de agenten door omstaanders bekogeld door projectielen.

De afgelopen dagen was er twijfel rond wat er precies gebeurd is, naar aanleiding van een smartphonefilmpje gemaakt door een getuige. Maar volgens het Antwerpse parket is er, ondanks het feit dat er nog een onderzoek loopt, geen twijfel.  “We hebben al heel wat beeldmateriaal kunnen verzamelen en laten analyseren door de politie. Uit die beelden blijkt wel degelijk dat de betrokken agenten aangevallen zijn geweest door meerdere personen." 

Het parket zegt dat er van de feiten proces-verbaal werd opgemaakt, wegens slagen en verwondingen tegen agenten in functie. Er wordt nu een onderzoek gevoerd door de lokale recherche in Antwerpen. Die probeert alle mogelijke verdachten te identificeren.