Video player inladen ...

Calvo: "De begroting van de federale regering berust op drijfzand”

Volgens documenten over het zomerakkoord die Groen en Ecolo in handen hebben gekregen gaat de federale regering nog een half miljard in de sociale zekerheid besparen aan maatregelen die de regering nog niet heeft bekendgemaakt. Federaal fractieleider Kristof Calvo (Groen) geeft kritiek. 

“We hebben het nu al een hele week discussie over 20 miljoen euro extra besparingen in de pensioenen, maar als je naar het totaal kijkt, naar alle sociale besparingen, kom je eigenlijk aan een half miljard."

Calvo geeft aan dat er erg sterk wordt bespaard in de pensioenen, in de gezondheidszorg en op de arbeidsmarkt. “Deze besparingen hebben vaak effect op mensen die het moeilijk hebben,” aldus Calvo. “Ze tonen aan dat deze regering onrechtvaardige keuzes maakt en nu veel meer haalt bij mensen die het moeilijk hebben dan bij de grootste vermogens.” 

Groen vindt ook dat de begroting van de federale regering op drijfzand berust. Zo is uitgegaan van een te hoge economische groei en is voor veel maatregelen nog niet vastgelegd waar het geld moet vandaan komen.