© VRT 2008 - Libelia De Splenter

Imagine Mosul: vijf topmuzikanten spelen vrijdag in de Marconi

Isolde Lasoen, Frank "De Mens" Vander linden, Ronny Mosuse, Koen "Spencer The Rover" Renders en Geert "Buurman" Verdickt slaan de handen in elkaar voor een eenmalige Radio 1-sessie voor Mosul.

Instrumenten weggeven voor een verwoeste muziekschool in Mosul is één ding. Maar waarom niet meteen een concertje organiseren?

Het plan van Alain Bokken, die als instrumentenverdeler het kruim van de Vlaamse muziekscène in zijn adresboekje heeft, vond meteen veel bijval, vertelde hij deze ochtend in het Radio 1-programma Hautekiet.

Vrijdag om 13:00 is het zover: dan spelen Isolde Lasoen, Frank Vander linden, Ronny Mosuse, Koen Renders en Geert Verdickt een sessie op instrumenten die ze daarna zullen doneren aan Rudi Vranckx' project Imagine Mosul.

Als je erbij wil zijn, stuur dan een mail naar hautekiet@radio1.be of een sms naar 5680. Wie niet wint, hoeft niet te wanhopen: de sessie wordt integraal gefilmd en komt online op de website van Radio 1.

© VRT 2008 - Libelia De Splenter

Frank Vander linden van De Mens gordt de gitaar om voor Mosul.