BELGA/VIDAL

Man doodgeschoten in Vorst, daders zijn gevlucht

Woensdag even na middernacht werd een man van 31 neergeschoten in Vorst. Dat zegt het Brussels parket. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De daders zijn gevlucht. 

Even na middernacht verliet een man van 31 een café in Vorst, samen met een andere persoon. Ze wandelden beiden te voet naar de parking om hun auto op te pikken. Toen het slachtoffer in zijn wagen stapte, werd hij neergeschoten door twee mannen.   

Het slachtoffer werd geraakt met twee kogels. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Volgens de getuige zijn de daders daarna gevlucht. 

Er loopt nu een onderzoek op verdenking van moord. "Voorlopig is er nog niemand opgepakt", zegt Ine Van Wymersch van het parket van Brussel. "We weten op dit moment nog niet wie de daders zijn, waar ze naartoe gevlucht zijn en wat mogelijk de aanleiding was voor de moord." In speurderskringen wordt er wel rekening mee gehouden dat het gaat om een afrekening in het Albanese misdaadmilieu.