Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Kritische Indiase journaliste doodgeschoten

In de Indiase stad Bengaluru is de 55-jarige journaliste Gauri Lankesh doodgeschoten. Ze stond bekend als een kritische journaliste. Ze had het gemunt op de hindoenationalisten in de Indiase regering. De moord veroorzaakt veel ophef in de Indiase media.

Gauri Lankesh werd gisteravond laat voor haar huis van kortbij neergeschoten vanop een motorfiets, zegt de politie. Er loopt een onderzoek. Lankesh was de uitgever van een lokaal weekblad. Ze schoot met scherp op de hindoenationalistische regeringspartij BJP. Vorig jaar werd ze nog tot zes maanden cel veroordeeld wegens laster.  Onlangs was ze op borg vrijgekomen. De moord veroorzaakt veel opschudding. In New Dehli en Mumbai zijn demonstraties gepland. De hindoenationalisten krijgen het verwijt steeds vaker op te treden tegen kritische journalisten en intellectuelen.