Mechelaar verdacht van hacking websites luchtvaartmaatschappijen

De twintiger slaagde er het afgelopen anderhalf jaar in om tientallen vliegtuigtickets kosteloos te bemachtigen. De benadeelde maatschappijen zijn onder meer American Airlines, Lufthansa en Brussels Airlines. 

De vliegtuigtickets werden grotendeels gebruikt om gratis te kunnen reizen. Maar niet alle tickets werden verzilverd, meestal deed de hacker het gewoon voor de kick. Het was Brussels Airlines dat als eerste alarm sloeg en bij het gerecht klacht indiende. De Mechelse afdeling van het Antwerpse parket bevestigt de aanhouding van de 23-jarige, hij wordt verdacht van informaticabedrog en interne hacking. De hacker komt vrijdag voor de raadkamer. Het onderzoek wordt intussen verder gezet. Speurders namen tijdens een huiszoeking computers en laptops in beslag.

De Mechelaar is alvast niet aan zijn proefstuk toe. Eind deze maand moet hij zich voor de rechter verantwoorden voor soortgelijke feiten. Benadeelde is het Duitse Lufthansa.
Als minderjarige hackte de jongeman het informaticasysteem van het toenmalige bioscoopcomplex Utopolis. Hij "kocht" toen alle plaatsjes van een bioscoopzaal op zodat hij samen met een vriend alleen naar de film kon kijken.