BELGA/VERGULT

Recordcijfers én nieuw traject voor kusttram in Lombardsijde

De kusttram heeft een recordzomer achter de rug. Dat zei Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Hij kwam tevens zijn plannen voor een  trajectverandering toelichten.

Na juli zat de kusttram al op recordkoers met ongeveer twee miljoen passagiers. In augustus maakten nog eens zoveel toeristen en pendelaars gebruik van de kusttram, waardoor het totaal uitkwam op ruim vier miljoen passagiers. Het gaat om gemiddeld 66.000 passagiers per dag.  In het weekend van Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart vervoerde de tram 303.600 passagiers. Topdagen waren maandag 14 augustus met 80.000 passagiers,  en zaterdag 22 juli met 79.000 passagiers. Ook voordeelpassen deden het goed, vooral richting Plopsaland De Panne, Sealife Blankenberge en het Zandsculpturenfestival in Oostende.      Grote incidenten waren er niet. De Lijn zette dit jaar extra in op veiligheid.  

Eerste trajectverandering in 20 jaar tijd

 Het heeft jaren geduurd, maar eindelijk kan er werk gemaakt worden van een nieuw traject voor de kusttram ter hoogte van Lombardsijde. Het gaat om een project van 13 miljoen euro. Vanaf volgende zomer zal de tram niet meer door Lombardsijde Dorp rijden, maar de kustweg volgen. Het gaat om een traject van twee kilometer. Er komen ook twee nieuwe haltes zodat de afstand tot het dorp, en de vorige haltes, te voet bereikbaar blijft. Het traject verhoogt de veiligheid, het comfort en zorgt voor tijdwinst voor de reizigers. De buslijn 68/69 in de dorpskern blijft behouden. De voorbereidende werken starten reeds in oktober.

Meest gelezen