Studio 100

Studio 100 bekijkt alternatieve locaties voor musical "40-45": "Wie tickets heeft, kan gerust zijn"

Studio 100 gaat op zoek naar een nieuwe locatie voor de spektakelmusical "40-45". "De wissel wijzigt niets aan het concept, de opstelling en het zaalplan", klinkt het in een persbericht. Studio 100 stelt ook mensen gerust die al tickets hebben. "Zij zullen als eerste op de hoogte gebracht worden van de nieuwe locatie."

De musical "40-45" zou plaatsvinden in de haven van Antwerpen, op de site Singelberg. Samen met Fernand Huts van Katoen Natie werkte Studio 100 samen aan de bouw van een loods. Die loods zou Katoen Natie ná het evenement gebruiken als magazijn.

De gemeente Beveren kende een vergunning toe voor het gebruik van de loods als havenloods, maar gaf geen vergunning voor de loods als evenementenhal. Beveren kreeg daarvoor negatief advies van onder meer de Vlaamse overheid, omdat de loods in de buurt ligt van 21  zogenoemde Sevesobedrijven (die gevaarlijke stoffen behandelen). Om de veiligheid voor een groot publiek te garanderen, werd een negatief advies uitgeschreven.

Studio 100 belooft "even verrassende locatie"

Studio 100 valt niet uit de lucht en was op de hoogte van de procedures. "We wisten dat het verlenen van de nodige vergunning voor een dergelijk uitzonderlijk project niet evident zou zijn. We leggen ons neer bij de genomen beslissing van het gemeentebestuur." 

Studio 100 bekijkt momenteel de alternatieve mogelijkheden en belooft snel een nieuwe, "even verrassende" locatie.  "Er zijn meerdere zeer concrete pistes die in aanmerking komen", klinkt het. De wereldpremière van de musical "40-45" blijft voorzien op 7 oktober 2018.   

Er zijn meerdere zeer concrete pistes die in aanmerking komen

Katoen Natie gaat door met de loods

Fernand Huts stelt dat de bouw van de loods in Antwerpen in ieder geval doorgaat. "Alles is besteld, we kunnen nu niet meer terug", zegt hij in een reactie aan het persagentschap Belga. "We zullen een alternatieve invulling zoeken die allicht meer aanleunt bij onze eigen activiteiten."

"Het gaat om een investering van 12 miljoen euro als mecenaat voor dit project, dat een wereldprimeur zou zijn op technologisch vlak", aldus Huts. "De bouwvergunning is in orde, dus het is in volle opbouw. Wij gaan het dan ook gewoon sleutel-op-de-deur afleveren tegen volgend najaar. Studio 100 zal wel naar een andere oplossing op zoek zijn, maar dat zal nooit zo op maat zijn als dit en ook de timing wordt problematisch. Bovendien is het de vraag wie nog zo gek zal zijn om zo'n investering te doen. Maar we nemen Studio 100 niets kwalijk, dit is niet hun fout."

Huts begrijpt de beslissing van de gemeente Beveren niet goed. "In de regio werken 42.000 mensen, maar als die mensen 's avonds naar huis zijn en 1.600 mensen naar een voorstelling komen kijken, is er plots een probleem", zegt Huts daarover. "De ligging is nochtans uitstekend op vlak van mobiliteit."

Meest gelezen