Tot vijf jaar cel voor Poolse autodieven

Vier Polen zijn veroordeeld voor een reeks van 45 autodiefstallen in de regio Brussel en Leuven. Ze kregen 16 maanden tot 5 jaar cel. 

De bendeleider verkocht tweedehandswagens in Sint-Pieters-Leeuw, maar stuurde er enkele landgenoten op uit om voor hem wagens te stelen. In totaal werden er zeker 45 voertuigen ontvreemd in de regio Brussel en Leuven, die vervolgens in Sint-Pieters-Leeuw een nieuw chassisnummer kregen en naar Polen werden verscheept. De bendeleden deinsden er ook niet voor terug om geweld te gebruiken, zelfs niet tegen de politiediensten.

De bendeleider is overigens geen onbekende voor het gerecht. Hij werd eerder al veroordeeld voor gelijkaardige feiten en werd toen het land uitgezet. Hij werd vandaag veroordeeld tot 5 jaar cel, zijn broer kreeg 4 jaar. Beiden kregen nog een bijkomende celstraf van 3 maanden voor illegaal verblijf. Twee kompanen werden veroordeeld tot 16 maanden, waaronder een deel met uitstel.