James Arthur Photography

Zanger Arno wordt ereburger van Brussel

Arno wordt ereburger van de stad Brussel. De zanger werd ooit geboren in Oostende, maar woont al jaar en dag in onze hoofdstad. Op 22 september wordt het allemaal officieel.

Arno Hintjens (68) is als liefhebber van Brussel ondertussen vast meubilair geworden in de hoofdstad. In zijn muziek is de stad dan ook al meerdere jaren terug te vinden. In 2005 bracht hij het album "Live in Brussels" uit met daarop muziek van een liveconcert in de Ancienne Belgique en in 2010 volgde het album "Brussld", een themaplaats over de stad waar hij woont.     

"Arno is een artiest die van Brussel houdt en dat ook toont", verduidelijk Brussels schepen van Cultuur Karine Lalieux. "Toen Trump ons na had aangevallen en Brussel een "hellegat" noemde, schreef Arno prompt een open brief naar Trump. Hij draagt de stad dus echt in zijn hart en is een perfect voorbeeld van de Brusselse humor en gastvrijheid."   

Arno is een artiest die van Brussel houdt en dat ook toont.

Brussels schepen van Cultuur Karine Lalieux

De beslissing moet komende maandag nog worden goedgekeurd op de gemeenteraad, maar dat lijkt een formaliteit te zijn. De zanger houdt hoe dan ook 22 september maar beter vrij in zijn agenda, want dan staat er een officiële plechtigheid op het programma.   

De laatste die in Brussel de titel ereburger mocht ontvangen, was de volkszanger Lange Jojo in 2015.