"Menselijke oplossing" voor ontslagen vakbondsafgevaardigde Starbucks Zaventem

Er is een "menselijke oplossing" gevonden voor de ontslagen vakbondsafgevaardigde bij Starbucks op Brussels Airport. Dat blijkt na overleg tussen directie, vakbonden en de ontslagen werknemer. De voorwaarden van het akkoord zijn vertrouwelijk, maar het ontslag wordt niet langer gemotiveerd wegens zware fout. Dat zegt Christian Bouchat van de socialistische vakbond.

 De werknemers van de koffieketen in de vestigingen Brussel-Noord en de nationale luchthaven legden dinsdag het werk neer, daags na het ontslag van de vakbondsafgevaardigde wegens zware fout, met name insubordinatie.  

Het ontslag veroorzaakte fel protest bij zijn collega's, omdat hij volgens hen als enige over de problemen -zoals een te hoge werkdruk, een slechte werkorganisatie en stress, durfde te spreken. Volgens het personeel maakt het bedrijf onder meer abusief gebruik van niet opgeleide studenten, wat tot een te hoge werkdruk leidt bij de loontrekkenden. De sociale acties werden dinsdagavond opgeschort. Directie en vakbonden zitten de komende dagen samen om de spanningen op te lossen.