2014 Getty Images

"Tja, een broek aandoen blijft een uitdaging"

’t Is een hobby als een ander, wellicht. Ayanna Williams maakte er haar levensdroom van ooit in het "Guinness World Records"-boek te geraken en het is haar nu gelukt dankzij 10 nagels die misschien ietwat langer zijn dan die van u en ik. Op 7 februari totaliseerde de vrouw uit Houston, Texas, immers een totaal van 576,4 cm aan nagels. Mooi om zien, maar niet altijd even handig, zo blijkt.

Williams, naar aanleiding van haar 'wereldrecord': "Ik ben er een 23-tal jaren geleden mee gestart. Hoe het juist gekomen is, weet ik niet meer. Op een gegeven moment heeft een vriend me gezegd om mijn nagels, die toen een 7 cm lang waren, nog verder te doen groeien. Vanzelf is er dan dit resultaat gekomen."

"De lengtes van mijn nagels variëren van 50 tot 65 cm. Momenteel heeft mijn duim de langste nagel, terwijl mijn andere nagels maar hooguit een paar centimeter korter zijn."

"Vooral kinderen vinden mijn nagels leuk. Hen wil ik duidelijk maken dat met het nodige lef, discipline en geduld alles kan bereikt worden wat je zelf wil. Volwassenen reageren eerder met: "Waarom doe je jezelf dat toch aan?" Maar die nagels maken deel uit van mij en zijn er om te blijven."

"Het gevolg is dat ik langer doe over de meeste dingen dan mensen met normale nagels. Voor een aantal huishoudelijke taken moet ik zelfs anderen inschakelen. De vaat wassen is dus niet aan mij besteed. En de grootste uitdaging blijft mijn broek aandoen."

"Het duurt wel wat voor ik mijn nagels gelakt en geverfd heb. Soms tot een week lang. Maar nagels fascineren me. Ik doe het dan ook voor andere vrouwen, hun nagels verzorgen."

"Zelfs in mijn wildste dromen had ik nooit verwacht om ooit de langste nagels ter wereld te hebben."