"Tranen kwamen in mijn ogen. Alsof Freddie nog leefde"

Een biografische film staat of valt vaak met de fysieke gelijkenis van de acteur en het personage dat hij vertolkt. En dus was het voor de fans bang afwachten hoe Rami Malek, bekend van de gelauwerde tv-serie "Mr. Robot", het er als Freddie Mercury zou afbrengen. Malek speelt immers de hoofdrol in de bioscoopfilm "Bohemian rhapsody" over het liederlijke leven van Mercury die ten gevolge van aids stierf in 1991. Een eerste foto gisteren bracht duidelijkheid.

De 36-jarige Malek is dus vooral bekend van de populaire tv-serie "Mr. Robot". Voor zijn rol als Elliot ontving hij een Critics’ Choice Award en een Primetime Emmy Award. Ook werd hij voor die rol genomineerd voor een Golden Globe. Op het witte doek was hij onder meer te zien in "Night at the museum" en "The twilight saga".

2014 Getty Images

Maar zijn grote doorbraak op dat witte doek moet dus komen van “Bohemian Rhapsody”, waarvan de première in december volgend jaar voorzien is en hij de rol van Freddie Mercury himself op zich neemt:

This content is subject to copyright.

Malek zelf toonde zich alvast verbaasd met het resultaat op Entertainment Weekly: "Als je na de eerste keer make-up dan eindelijk je ogen opent en je ziet een compleet ander persoon naar je staren, dan weet je dat alles goed zit. Het gaf me in ieder geval nog meer vertrouwen om Freddie Mercury te spelen. Wat de zang betreft, zullen we zoveel mogelijk de stem van Freddie gebruiken."

Ook op sociale media waren de reacties op deze eerste foto ronduit positief: