20-jarige aangehouden voor aanval op politieagenten op Turnhoutsebaan

Er is een 20-jarige man uit Borgerhout aangehouden als hoofdverdachte voor de aanval op 2 politie-agenten op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, afgelopen vrijdag. De man wordt gezien als de aanstoker van het incident. Hij zou een projectiel hebben gegooid naar de agenten en zou één van de twee een stamp in het kruis hebben gegeven.

Vorige week vrijdag kregen twee agenten problemen tijdens een interventie op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Ze werden omsingeld door een tiental personen en verschillende onder hen hebben de agenten geslagen en/of geduwd, zo zegt het Antwerpse parket. Daarna werden de agenten door omstaanders bekogeld door projectielen.

Bekend bij het gerecht

Vandaag is er een hoofdverdachte van de aanval opgepakt. Volgens het parket gaat het om de aanstoker van het incident. Hij zou een projectiel hebben gegooid naar de agenten en zou één van de twee ook een stamp in het kruis hebben gegeven. De verdachte moest zich  voor de onderzoeksrechter verantwoorden voor slagen en verwondingen met voorbedachten rade, weerspannigheid én bendevorming. Na het verhoor werd hij aangehouden. Hij was al bekend bij justitie en riskeert een celstraf van 10 jaar. Er wordt ook nog altijd gezocht naar andere verdachten.

Veel discussie over incident

Er was heel wat te doen over wat er nu precies gebeurd zou zijn. Volgens een ooggetuige die beelden kon maken van het incident, werden "de feiten verdraaid en werd Borgerhout ten onrechte gestigmatiseerd".  Het Antwerps parket was gisteren echter formeel:  "er werden wel degelijk agenten aangevallen". Het incident deed de discussie over het nut van bodycams aanwakkeren:  kleine cameraatjes die op het uniform van politieagenten zijn bevestigd en die interventies integraal kunnen filmen, vanuit het oogpunt van de agent(e).